Wedstrijdposters

Roda JC Kerkrade is de betaald voetbalclub uit Limburg die actief is op het hoogste niveau in Nederland. Roda JC Kerkrade wordt ook wel liefkozend ‘koempels’ genoemd, als duidelijke verwijzing naar het mijnwerkersverleden van de club. Met twee bekerwinsten in 1997 en 2000, diverse Europese topwedstrijden en een 2e plaats in 1995 op het CV mag er met trots gesproken worden over ‘De Trots van het Zuiden.’

Uitdaging

“Wanneer speelt Roda JC dit weekend tegen Ajax?” Een vraag die vrijwel iedere week wordt gesteld. Alleen de tegenstander wisselt. Roda JC supporters, maar ook voetballiefhebbers komen graag naar het Parkstad Limburg Stadion. Maar weten niet altijd uit hun hoofd op welke dag en welk tijdstip de wedstrijden plaatsvinden. Om die reden werden wij gevraagd om een concept voor wedstrijdaankondigingen te maken.

Oplossing

Een aankondiging van een Eredivisie wedstrijd is hetzelfde als evenementcommunicatie. Wat vindt er plaats? Wanneer vindt het plaats? Hoe laat vindt het plaats? Het zijn deze elementen die het meest belangrijk zijn in een aankondiging. Waar de afgelopen jaren is gekozen voor een geduldig beeld met voetbalsupporters, durfden wij te kiezen voor een beeld waarbij iedere wedstrijd wordt gekozen voor een speler van Roda JC Kerkrade. Een gewaagde keuze, aangezien spelers vlak voor een seizoen een transfer kunnen maken. Toch durfden wij dit aan. En niet zonder succes. Wij kozen niet zomaar een foto, maar een beeld waarbij de passie en beleving van de foto knallen. Een wedstrijdbeleving en strijd die horen bij Roda JC Kerkrade. Daarnaast werd er gekozen om prominent de logo’s van de voetbalclubs te hanteren. Deze wedstrijdaankondigingen zijn wekelijks te zien op abriposters langs de weg, advertenties, social media, website, LED-schermen en online bannering.

Klant:
Roda JC Kerkrade
Werkzaamheden:
design