Social Marketing

Sportzone Limburg in de Gemeente Sittard-Geleen-Born biedt sportieve mogelijkheden voor iedereen. Van recreatief sporten, talentontwikkeling tot topsport. En vanuit De Haamen in Beek worden mogelijkheden voor sporten met een beperking geboden.

Uitdaging

Om meer bekendheid voor Sportzone Limburg als programma én als gebied te krijgen was er behoefte naar een introductiecampagne. Deze introductiecampagne had als doel om aan het grote publiek in met name Limburg bekend te maken wat Sportzone Limburg is én wat voor verschillende activiteiten en organisaties betrokken zijn bij Sportzone Limburg. 

Oplossing

In de uiteindelijke uitwerking hebben wij geadviseerd om gebruik te maken van social marketing om vervolgens op een hele korte termijn bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te komen. Sportzone Limburg was op dat moment niet aanwezig op social media. Met de registratie, optimalisatie en stilering van een Facebookpagina, Twitteraccount, Youtubekanaal en Instagram account kreeg Sportzone Limburg ook een sociaal gezicht. Vervolgens werd de campagne “Dit is mijn Sportzone” gestart, waarbij middels diverse videoproducties het veelzijdige gezicht van Sportzone Limburg werd uitgelicht. Door hier een social advertising campagne aan te koppelen werd er op korte termijn voor gezorgd dat zoveel mogelijk mensen bekend werden met Sportzone Limburg. Tot op de dag van vandaag is Sportzone Limburg actief op de verschillende sociale media.