Serious Request

Roda JC Kerkrade is de betaald voetbalclub uit Limburg die actief is op het hoogste niveau in Nederland. Roda JC Kerkrade wordt ook wel liefkozend ‘koempels’ genoemd, als duidelijke verwijzing naar het mijnwerkersverleden van de club. Met twee bekerwinsten in 1997 en 2000, diverse Europese topwedstrijden en een 2e plaats in 1995 op het CV mag er met trots gesproken worden over ‘De Trots van het Zuiden’.

Uitdaging

In 2015 vond 3FM Serious Request plaats in Heerlen. Om als Betaald Voetbal Organisatie ook een steentje bij te dragen aan het goede doel kregen wij de vraag van Roda JC Kerkrade om diverse communicatiemiddelen uit te werken ten behoeve van de activiteiten rondom 3FM Serious Request.

Oplossing

Roda JC Kerkrade organiseerde meerdere activiteiten om geld in te zamelen voor het goede doel. Zo werd onder meer een benefietdiner georganiseerd, een carnavalsavond met bekende artiesten (waar wij ook zorgden voor de diverse bekende Limburgse artiesten zoals Wir Sind Spitze en Ziesjoem), spaaractie voor amateurclubs én een speciale wedstrijd tussen de G-teams van FC Groningen en Roda JC Kerkrade. Voor al deze activiteiten zorgden wij voor op maat gemaakte ontwerpen, doorvertaald in posters, flyers, social media images en internetbanners. Het resultaat was verbluffend. Roda JC Kerkrade haalde maar liefst €16.500,- op voor het goede doel.

Klant:
Roda JC Kerkrade
Tag:
campaigns
Werkzaamheden:
design