Oranje traploper

De speelstad Utrecht laat bezoekers van Utrecht Centraal letterlijk en figuurlijk warmlopen voor het EK Vrouwen 2017 dat plaatsvindt in ons eigen land. Als goed alternatief voor de roltrap worden reizigers, in aanloop naar het toernooi, uitgedaagd om een speciale oranje loper te betreden. 

Uitdaging

In aanloop naar het EK Vrouwen 2017 werden wij door de KNVB benaderd met de vraag om een oranje loper uit te werken die op Utrecht Centraal de hernieuwde trappen aan de Jaarbeurszijde zouden versieren. De uitdaging was om deze feestelijk aan te kleden en toch de wedstrijden te communiceren die in Utrecht alsook in de rest van Nederland gespeeld zouden worden.

Oplossing

In de uitwerking maakten wij gebruik van de diverse aangezichten van de trap. Denk daarbij aan het gebruik van de stootborden, alsook de tredes zelf. Zo werden in twee verschillende kijkrichtingen grafische voorstellen gemaakt. Uiteindelijk werd deze oranje loper op dinsdag 16 mei officieel geopend door toernooidirecteur Bert van Oostveen, manager vrouwenvoetbal Minke Booij en wethouder Paulus Jansen van de Gemeente Utrecht. "Het EK voetbal voor vrouwen wordt met zestien deelnemende landen het grootste Europees kampioenschap tot nu toe", zegt Bert van Oostveen, toernooidirecteur UEFA Women’s EURO 2017.

"Er komen nu al meer dan 16.000 toeschouwers naar de openingswedstrijd op 16 juli in Utrecht, een recordaantal voor een voetbalwedstrijd voor vrouwen in Nederland. Hoe mooi zou het zijn als alle reizigers zich daarbij aansluiten en letterlijk warmlopen voor het EK."