Huisstijl

Keyport 2020 is de samenwerking tussen de zeven Midden-Limburgse gemeenten - Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond, Weert, de Brabantse gemeente Cranendonck, ondernemers, onderwijs- en kennisinstellingen. Deze partijen slaan de handen ineen om de economische structuur van de regio duurzaam te versterken en het vestigingsklimaat te verbeteren onder één noemer: Keyport 2020.

Uitdaging

Bij het vormen van een samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en onderwijs werd gezocht naar een goede naam en bijbehorende huisstijl. Bij het selecteren van een partner voor communicatie kwam men bij Advance Communications uit.

Oplossing

In de positionering van de regio werd gezocht naar een bijpassende naam. Uiteindelijk werd de naam ‘Keyport2020’ gekozen. Deze naam sluit aan bij de overige samenwerkingsregio’s zoals Seaport, Brainport en Greenport. Door te kiezen voor de naam Keyport2020 wordt de sleutelrol die de regio speelt bij de toelevering van de eerder genoemde regio’s letterlijk benadrukt én wordt de ambitie richting 2020 opgenomen. Verder werd een logo en bijbehorende huisstijl ontwikkeld die bestaat uit een visuele gebiedsmarkering in de vorm van 4 gekleurde hoekjes. Deze verschillende kleuren impliceren de diversiteit van de Keyport regio. In de verdere doorvertaling in de huisstijlitems werd gebruikt gemaakt van de huisstijlkleuren en –elementen.