Campagne 17/18

Roda JC Kerkrade is de betaald voetbalclub uit Limburg die actief is op het hoogste niveau in Nederland. Roda JC Kerkrade wordt ook wel liefkozend ‘koempels’ genoemd, als duidelijke verwijzing naar het mijnwerkersverleden van de club. Met twee bekerwinsten in 1997 en 2000, diverse Europese topwedstrijden en een 2e plaats in 1995 op het CV mag er met trots gesproken worden over ‘De Trots van het Zuiden.’

Uitdaging

Aan het einde van het seizoen 2016/2017 speelde Roda JC Kerkrade zich veilig via de Playoffs voor Promotie/Degradatie naar de Eredivisie. In de beslissende thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht werd het 1-0 (na een 0-0 gelijkspel in Maastricht). Om het positieve gevoel om te zetten naar de aankoop van seizoenkaarten werden wij gevraagd om een seizoenkaartcampagne op te zetten. Enige variabele die wij kregen was dat Roda JC graag wilde voortborduren op de door ons bedachte succesvolle campagne 2016/2017 'Vier Zunt Roda'.

Oplossing

Aangezien Vier Zunt Roda wederom de payoff in de campagne zou zijn, besloten wij om deze zin inhoudelijk betekenis te gaan geven. Wat is Roda JC nou precies? Hoe kunnen we de clubcultuur het beste beschrijven? Wij bepaalden drie termen waar supporters van de club zich in kunnen herkennen, te weten Trots, Trouw en Fanatiek. Vervolgens vertaalden wij deze drie termen door in drie aparte campagnebeelden. Zo werden voor het campagnebeeld "Vier zunt trots" een opa met zijn kleinzoon en een vader met zijn dochter gefotografeerd, voor het campagnebeeld "Vier zunt trouw" een 4-tal 65+-ers die al jaren supporter zijn en tot slot voor het campagnebeeld "Vier zunt fanatiek" een 4-tal fanatieke supporters. Deze supporters werden allen door ons gefotografeerd op locatie. De drie samengestelde beelden werden met name via de socials ingezet. Vanuit de drie beelden werd het corporate beeld "Vier zunt Roda" samengesteld. Dit campagnebeeld werd vervolgens op diverse uitingen ingezet, zoals website, socials, advertenties, LED schermen en banners.

Klant:
Roda JC Kerkrade
Tag:
campaigns
Werkzaamheden:
design