Beeldmerk

Rabobank Westelijke Mijnstreek is dé bank van de Westelijke Mijnstreek. Van Rabobank Westelijke Mijnstreek mag je een hoge kwaliteit en professionaliteit verwachten. Een bank met een lokaal gezicht, die haar klanten en de regio kent. Het feit dat ze zo verankerd zijn in de Westelijke Mijnstreek zegt iets over het maatschappelijke karakter van de bank. Dat is precies de bank die Rabobank Westelijke Mijnstreek wil zijn, voor particulieren en ondernemers, voor iedereen.

Uitdaging

Vanuit Rabobank Westelijke Mijnstreek kwam de vraag om een eigen beeldmerk te creëren voor de Brightlands Venture Day. Dit event was namelijk niet alleen gelieerd aan Teckle, maar ook aan Rabobank Maastricht & omstreken en Limburg Economic Development. Om deze reden moest de Brightlands Venture Day als eigen event weggezet worden.

Oplossing

In de uiteindelijke uitwerking hebben wij de innovatie centraal gesteld. Deze innovatie, oftewel het vernieuwende idee, wordt gesymboliseerd door een gloeilamp. Deze gloeilamp is brandende, wat synoniem staat voor een goed idee. Het draadje in het peertje zelf vormt een euroteken, wat weer symbool staat voor het mogelijke krediet dat verkregen wordt met de innovatie. Dit beeldmerk werd gebruikt op diverse communicatiemiddelen, zoals een programmaboekje, digitale uitnodiging, rollerups en een mailing.