Techniekketen Noord- en Midden-Limburg en Advance Communications bouwen 123Technologie

Techniekketen Noord- en Midden-Limburg is een samenwerking tussen triple helix partners, te weten de overheid, het onderwijs (van basis tot en met HBO) en ondernemers, mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg. De Techniekketen heeft Advance Communications als branding agency in de arm genomen om meer leerlingen, studenten, werkzoekenden en werkende mensen te laten kiezen voor technisch onderwijs, zodat het regionale bedrijfsleven in de toekomst daar ook de vruchten van plukt in hun roep naar vakbekwame technici. Daarbij zal Advance Communications een online platform gaan ontwikkelen dat draait om drie thema’s: kiezen, leren en werken. Dit platform heeft als naam 123Technologie en symboliseert de 3 stappen die gezet kunnen worden.

123Technologie heeft als primaire doelstelling om meer leerlingen aan te trekken voor technische opleidingen, meer werknemers actief te krijgen in technische sectoren en meer algemene aandacht voor technologie te krijgen. Op het platform kun je verhalen lezen of bekijken rechtstreeks uit de praktijk, kun je diverse scholen of opleidingen in de regio reviewen, kun je ondernemers in de regio bekijken én direct solliciteren op vacatures of stageplekken. Zo komen leerlingen die geïnteresseerd zijn in technologie al vroegtijdig in beeld en wordt de uitval tijdens opleidingen teruggebracht, omdat de meest gemotiveerde leerlingen voor je gekozen hebben. Daarnaast is het platform interessant voor ondernemers, omdat zij straks direct in contact kunnen komen met gemotiveerde stagiaires en gekwalificeerde medewerkers in dienst kunnen nemen.

Han van Helmond, projectleider van Techniekketen Noord- en Midden-Limburg motiveert: “Techniek is geworden tot technologie. En technologie is overal om ons heen. Of je het nou hebt over drones, over 3D printen of over DJ-equipment. Het is belangrijk om te laten zien hoe gaaf technologie eigenlijk is. Daar is de Techniekketen ooit begonnen. Voor het positioneren van technologie raadpleegden wij Advance Communications die veel ervaring hebben in het onderwijs. Zij wisten ons te prikkelen met een marketingstrategie waarbij we gericht de juiste doelgroepen kunnen aanspreken. We kijken uit naar de lancering van 123Technologie”.

Rob Smeets, Communication Advisor bij Advance Communications is erg enthousiast over het platform: “123Technologie pakt het hele spectrum. Van leerlingen op de basisschool, werkzoekenden tot aan de werkzame 50+-er die zich wil gaan omscholen tot een vakman in de technologie. 123Technologie is een platform dat communiceert vanuit het verhaal. Geen opsmuk, maar echte verhalen uit de praktijk”.

*Op de foto staan Han van Helmond, projectleider Techniekketen Noord- en Midden-Limburg, en Rob Smeets, Communication Advisor van Advance Communications*